Kakgubbe


  • Kagemand
Författare: Økoægget

Portioner: 6

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Sockerkaksdeg

2 dl vatten

75 g smör

100 g mjöl

2-3 ekologiska ägg

 

Dekoration

glasyr (florsocker med lite vatten)

godis i olika former och färger

 

Gräddningstid: ca. 25 min. ved 200º C

Så här gör du:

  1. Koka upp vatten och smör i en liten gryta.
  2. Tillsätt mjöl och blanda runt i smeten ordentligt på jämn värme. När degen börjar släppa från gryta och sked ska den tas av värmen och kylas ned i ca. 20 minuter.  
  3. Vispa ihop äggen och tillsätt äggsmeten lite i taget, tills konsistensen är fast utan att den flyter ut.  
  4. Fordela degen på en bakplåt med en sked, till en höjd av ca. 2 ½  cm, försök få den att likna en gubbe.
  5. Grädda kakgubbe i ca. 25 min. vid 180° C mitt i ugnen – kakan ska vara fast, men lätt och lite fuktig i mitten. 
  6. Låt kakgubbe kallna. 
  7. Pynta med glasyr och godis efter eget huvud och önskemål. Du kan också skära kakan i två lager och fylla kakan med vispad grädde.