Tomatsoppa

med pinnbröd


  • TOMATSUPPE
Författare: Svenska Lantägg

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

10 tomater

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 knippe basilika

1 morot

1 röd pepparfrukt

lite olivolja till stekning

2 lagerblad

1 liter vatten

1 msk tomatsalt

1 msk curry

peppar

4 ägg

1 dl blandade färska och hackade örter

Deg till pinnbröd:

30 g jäst

1/2 l vatten

1 msk salt

1 msk socker

250 g vetemjöl

4 träpinnar

250 g fullkornsmjöl

Så här gör du:

Dela tomaterna i klyftor. Skala och hacka löken fint. Finhacka basilikan. Skala och hacka moroten. Skær rød peber i tern.

Stek alla grönsaker i en gryta utan olja, utan att de tar färg. Tillsätt lagerblad och en liter vatten, och låt det koka en tid, tills ungefär hälften av vattnet har kokat bort. 

Mixa blandningne med stavmix. Smaka av soppan med salt och peppar, och låt det koka in lite mer. Koka äggen æggene i ca 7 minuter. Skala äggen och dela dem på tvärsen så att de liknar små tänder. Krydda äggen med salt och lägg dem på en bädd av hackade kryddörter.

Gör pinnbröd och blanda jäst med vatten, salt och socker. Blanda snabbt i mjölet och låt blandningen jäsa i 30 minuter.Forma långa snoddar och vira dem runt pinnarna. Pensla med ägg och strö över lite flingsalt. Bala degpinnarna i 12 minuter vid 225 °C. 

Servera tomatsoppan i djupa tallrikar med äggen i och hackade örter på toppen. Servera de goda pinnbröden som tillbehör.