Wooky Boky

Nudelwok med oxkött


  • WOOKY BOKY
Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

400 g magert oxkött

1 gul lök

1 klyfta vitlök

3 pepparfrukter i olika färger

1 msk färsk ingefära

1 dl soja

1 msk chilisalt

peppar

200 g fullkornsnudlar

1 knippe koriander eller persilja

1 liten påse jordnötter eller andra nötter

3 ägg

1 gurka

1 chili

1 dl fisksås

1 lime, saft och skal

Så här gör du:

Värm en wok eller en mycket rymlig stekpanna. 

Skär köttet i tunna strimlor, inte för tjocka och bryn dem ordentligt i woken. Ta av köttet från värmen och lägg det på tallriken.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Skär vitlök i tunna skivor. Skär paprikan i långa, tunna strimlor, ca ½-1 cm breda, och hacka den färska ingefäran fint.

Tillsätt grönsakerna i woken ihop med ingefäran, och låt fräsa någon minut. Tillsätt soja och lägg tillbaka köttet. Smaka av med chilisalt och peppar. Tillsätt nudlar, koriander och lite av nötterna.

Stek en pannkaka av äggen. Skär äggpannkakan i små tunna strimlor och lägg dem på wokrätten strax innan serveringen.

Skala och skär gurkan gurkan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg upp dem fint i en liten skål. Snitta chilin fint. Koka upp fisksåsen, tillsätt chili, limesaft och resten av nötterna. Häll blandningen över gurkorna.  

Syran kan justeras genom att man pressar lite mer limejuice i.