Ägg- och skinkmuffins


  • HEDEGAARD AEGGEMUFFIN 2Web
Författare: LANTÄGG

Portioner: 1

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

lite smör

2 skivor fullkornstoast

2 skivor skinka

2 ekologiska ägg

1 tomat

lite riven ost

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 180 ℃. Smöra 2 små skålar eller stora, stabila muffinsformar och klä varje skål med en skiva fullkornstoast. Du kan skära bröden i olika stora stycken om det är lättare. Pressa ut ordentligt i kanterna.

2. Fortsätt med ett lager skinka i muffinsformarna och knäck sedan 2 ägg i varje skål.

3.  Dela tomaterna i passande bitar och fördela i skålarna. Riv eventuellt ost över skålarna.

4. Baka skålarna i ca. 18-20 minuter vid 180 ℃. Skär ut de nybakta muffinsen med kniv, lägg dem i en servett eller på en tallrik och servera.