Amerikanska pannkakor

med jordgubbar och kvarg


  • Amerika Pandekager Havregryn
Författare: LANTÄGG

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Pannkakor      

2 ägg

1 dl mjölk

120 g vetemjöl

2 msk socker

1 tsk vaniljsocker

1 morot

smör till stekning

 

Servering:

2 dl kvarg (10%)

några kvistar citronmeliss

1 ask jordgubbar (250 g)

 

Så här gör du:

En lite nyttigare mellanmålsvariant på pannkakor. Om du inte har färska jordgubbar går det bra med vilka frysta bär som helst. Värm bara upp dem och rör eventuellt ned lite sockor och servera ljumna ihop med pannkakorna och kvargen.

Vispa ihop äggulor och mjölk med mjöl, socker och vaniljsocker. Skala och riv moroten. Vispa vitorna nästan styva och blanda försiktigt ned dem i smeten ihop med den rivna moroten. Värm en stekpanna och smält lite smör. Häll smeten i en kanna och använd den till att försiktigt hälla en lagom mängd smet i pannan. Vänd när ytan stelnat något och undersidan blivit gyllene. Stek den andra sidan gyllene, det brukar gå lite fortare.

Rensa, knoppa och skölj jordgubbarna och lägg dem på en pannakaka, toppa med lite kvarg, lägg en ny pannkaka ovanpå och upprepa tills alla pannkakorna är slut.

Pynta med lite citronmeliss eller mynta.