Äpple- och currysill

med äggklyftor


  • Karrysild
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Currysill

4 st urvattnade, salta sillfiléer

3 tsk curry

saft av ½ citron

2 tsk socker

1 finhackat ekologiskt äpple

½ finhackad mango

1½ dl lätt crème fraiche

2 msk majonnäs

salt och peppar

 

Tillbehör

1 bunt koriander

1 stånd bladselleri

1 rödlök

4 kokta ägg, delade i klyftor

Så här gör du:

I Sverige är olika sorters sill ett måste på påskbuffén. Löksill är en klassiker, men varför inte pröva något nytt?

Skär sillen i mindre bitar och låt dem rinna av. Rör ihop curry, citronsaft, hackat äpple och mango, socker, majonnäs och crème fraiche till currysillen och hällen blandningen över sillen.

Arrangera currysillen vackert i en skål med selleribitar, koriander, lökringar och eventuellt lite rostat bröd. Låt dig inspireras av vår bild eller hitta på något annat fint!