Grekiska pannkakor

8 stk


  • Graeske Pandekager
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Grekiska pannkakor

2 ekoägg

2 dl mjölk

1 msk olja

50 g fullkornsspeltmjöl

50 g vetemjöl

½ tsk salt

50 g svarta oliver,  urkärnade

olja till stekning

 

Tomatsyrup

1/2 paket körsbärstomater

50 g bärvinäger

50 g rörsocker

 

Fyllning

300 g lamm (evt. culotte, skuren i mindre bitar)

2 rödlök, i skivor

2 gröna paprikor, i strimlor

1 squash, i mindre bitar

3 vitlöksklyftor, hackade

färsk hackad rosmarin

100 g fetaost

salt och peppar

 

Tzatziki

1½ dl grekisk yoghurt

2 klyftor vitlök

1 riven gurka

Så här gör du:

Vispa ihop ägg och hälften av mjölken med övriga ingredienser. Tillsätt resten av mjölken så att du får en passande konsistens och låt degen stå lite så att den tjocknar lite. Stek gyllene pannkakor i en teflonpanna med lite olja.

Dela cherrytomaterna och tryck ut kärnorna i en gryta. Koka kärnor och lag med bärvinäger och socker till sirapskonsistens - spara tomatköttet.

Bryn lammköttet på en varm panna. Tillsätt rödlök, paprika, squash, vitlök, rosmarin och skruva ned värmen lite. Stek färdigt lammfilén tills den är rosa och grönsakerna är mör. Tillsätt tomaterna på slutet, de ska bara bli lite varma.

Smaksätt yoghurten med vitlök och tillsätt riven gurka.  Fördela grönsakerna på pannkakorna ihop med fetaosten och servera dem med skivor av lammkött, tomatsyrup och tzatziki.