Kejsarpannkakor

från Österrike


  • Kaiserscharrn
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Pannkakor

2 dl mjölk

3 ekoägg

lite salt

2 tsk vaniljsocker

1 msk socker

50 g russin

160 g vetemjöl

½ dl grädde

30 g smör, till stekning

 

Fyllning:

2½ dl vispgrädde, vispad

färska bär

Så här gör du:

Vispa samman mjölk, äggulor, salt, vaniljsocker, socker, russin, vetemjöl  och vispgrädde. Vispa äggvitorna styva och vänd ned dem i smeten.

Stek pannkakorna på låg värme tills de blir helt stelnade, och vänd den för att steka på andra sidan (vänd den först på ett fat, och låt den sedan glida ned i pannan igen).

Skär pannkakan i bitar anrätta sedan med vispgrädde och färska bär.