Kokospannkakor

med bananer, 8 st


  • Kokospandekage
Författare: Økoægget

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Pannkakor

25 g smör

3 ekoägg

1 msk socker

1 nypa salt

1 citron, rivet skal

1 tsk vaniljsocker

75 g vetemjöl

2 dl mjölk

smör till stekning

 

Marängsmet

2 bananer

2 ekologiska äggvitor

¾ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

½ dl kokosflingor

 

Tillbehör

½ l vaniljglass

¼ ananas

50 g kokosflingor

 

 

 

Så här gör du:

Smält smöret. Vispa ihop socker, salt, citronskal och hälften av mjölken. Vispa i smöret tillsammans med vaniljsocker och mjöl. Tillsätt mjölk tills konsistensen blir krämig, och låt smeten vila lite kylskåpet, om det finns tid till det. Stek  pannkakorna i en teflonpanna tills de är gyllene.

Mosa bananerna med en gaffel. Vispa äggvitorna styva med florsocker och vaniljsocker. Blanda försiktigt de styva äggvitorna med bananmos och kokosflingor.

Smöra in fyra små skålar och klä sedan skålarna med pannkakorna och fyll sedan pannkakorna med marängsmeten och  baka dem i 12 min i 180° C.

Servera med lite vaniljglass, stekt ananas och rostade kokosflingor.