Kryddiga pannkakssnittar

med lax


  • Lakserulle
Författare: Økoægget

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Till 8 st

Pannkakor      

1 dl mjölk

1 bunt persilja

1 vitlöksklyfta, hackade

1 msk soja

2 ekoägg

1 msk olja

60 g fullkornsspeltmjöl

60 g vetemjöl

½ tsk salt

olja till stekning

 

Fyllning

3 dl grekisk yoghurt

1½ rödlök, hackad

2 stänglar bladselleri, hackad

salt och peppar

8 skivor rökt lax, hackad

ev. dill

Så här gör du:

Blanda mjölken med persilja, vitlök och soja. Vispa ihop äggen och den kryddade mjölken och blanda sedan med övriga ingredienser, och låt smeten stå och dra sig lite (tillsätt eventuellt mjölk om smeten känns för tjock). Stek gyllene pannkakor i en teflonpanna med lite olja.

Bred yoghurt på pannkakorna och strö över rödlök, bladselleri, salt och peppar och placera laxen ovanpå.

Rulla ihop pannkakorna, skär dem på snedden och anrätta på ett fat. 

Dekorera eventuellt med dill.