Laxpannkakor

8 st


  • Laksepandekage
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Laxpannkakor

2 ekoägg

2 dl mjölk

1 msk olja

50 g fullkornsspeltmjöl

50 g vetemjöl

½ tsk salt

½ burk majs

olja till stekning

 

Fyllning

1 st romansalladshuvud (eller liknande spröd sallad)

8 skivor rökt lax

200 g räkor

2 stänglar bladselleri i skivor

200 g ananas, i tärningar

1 avokado, i tärningar

saften av 1 lime

1 tsk ingefära, riven

½ mild röd chili, hackad

2 kvistar mynta, hackad

salt och peppar

1 dl kokosmjöl, riven

2 dl lätt crème fraiche

Så här gör du:

Vispa ihop ägg och hälften av mjölken med övriga ingredienser. Tillsätt resten av mjölken så att du får en passande konsisten och låt degen stå lite så att den tjocknar lite.  Stek gyllene pannkakor i en teflonpanna med lite olja.

Skär salladen i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser.

Vik ihop pannkakorna och servera med riven kokos och lätt crème fraiche.