Middagspannkakor

med kyckling - 8 st


  • Middagspandekager Kylling
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Pannkakssmet

2 ekologiska ägg

1 dl mjölk

1 dl filmjölk

1 msk olja

50 g fullkornsmjöl

50 g vetemjöl

½ tsk salt

olja til stekning

 

Fyllning

3 paprikafrukter, i blandade färger

2 kycklingbröst

¼ röd chili, hackad

2 tsk ingefära, riven

1 kruka koriander

salt och peppar

2 msk mangochutney

lite riven god ost

 

Tillbehör

2 dl crème fraîche 9 %

evt. grön sallad

Så här gör du:

Vispa ihop ägg och filmjölk med och blanda med övriga ingredienser till smeten. Tillsätt mjölk så att du får en jämn och fin smet. Stek gyllene pannkakor i en teflonpanna i lite matfett. 

Hacka chiliimn och blanda med ingefära och lite olja. Lägg lite av blandninge i pannan och stek sedan paprikan lite lätt, tillsätt ev. lite mer olja. Lägg undan och paprikan. Skär kycklingbrösten i skivor på ca. 1/2 cm. Lägg resten av chiliblandningen i panna och stek kycklingbitarna tills de är klara. Blanda med paprikan. Tillsätt övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar. Fördela fyllningen på pannkakorna, vik ihop pannkakorna och toppa med mango chutney och lite riven ost så att utsidorna blir knapriga. Gratinera i ugnen ca 2 minuter. Servera pannkakorna med lite crème fraîche och evt. en grön sallad.