Örtpannkakor

med hummerfyllning


  • Urtepandekager
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Pannkakor      

4 ekoägg

3 dl mjölk

1 dl olja

100 g vetemjöl

½ tsk salt

I bunt bredbladig persilja

olja till stekning

 

Fyllning

1 kokt hummer

sallad

purjolök

Så här gör du:

Vispa ihop ägg och hälften av mjölken med övriga ingredienser. Blanda resten av mjölken med den sköljda persiljan så att du får en mörkgrön smet.  Blanda därefter ihop alltsammans. Stek gyllene pannkakor i en teflonpanna  med lite olja.

Klyv hummern. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet. Fyll några av de gröna pannkakorna med hummerkött och lägg lite hummerkött bredvid. Dekorera med purjolök som på bilden.