Pannkakor med oxfilé


  • Oksepandekage
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Pannkakor

2 ekologiska ägg

1 dl mjölk

50 g fullkornsmjöl

50 g mjöl

½ tsk salt

smör til stekning

 

Fyllning

4 små oxfilémedaljonger

150 g ostronskivling

1 klyfta vitlök

salt og peppar

200 g spenat

inlagd grönpeppar

balsamvinäger

 

Pynt

timjan

basilika

 

Så här gör du:

Blanda äggula och mjölk med mjöl och salt. Vispa vitorna så att det blir toppar och vänd sedan ned dem i degen. Stek gyllene pannkakor i lite smör i en teflonpanna. Bryn oxfilémedaljongnera och stek färdigt den på svag värme. Sautera ostronskivlingarna med vitlök, salt och peppar. Vänd i spenaten när ostronskivlingarna är möra. Anrätta oxfilémedaljongerna med inlagd grönpeppar och nedkokt balsamvinäger på pannkakorna. 

Pynta med timjan och basilika.