Spenatblinier

med räkor - 20 st


  • Spinatblinis M Skaldyr
Författare: Økoægget

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Blinier

2 ekoägg

1 dl mjölk

50 g fullkornsspeltmjöl

50 g vetemjöl

muskotnöt, riven

75 g spenat

salt

smör till stekning

 

Fyllning

2 dl grekisk yoghurt

½ citron, saft

salt och peppar

½ bunt purjolök

räkor

50 g stenbitsrom, naturell

citronsaft

bredbladig persilja

Så här gör du:

Blanchera spenaten i kokande vatten i ca. 30 sekunder och krama sedan ur all väta. Vispa äggulor och mjölk med mjöl, riven muskotnöt och salt. Vispa vitorna nästan styva och blanda försiktigt ned dem i smeten ihop med spenaten. Värm en stekpanna och smält lite smör. Häll smeten i en kanna och använd den till att försiktigt hälla en lagom mängd smet i pannan. Vänd när ytan stelnat något och undersidan blivit gyllene. Stek den andra sidan gyllene, det brukar gå lite fortare.

Smaksätt grekisk yoghurt med citronsaft, salt och peppar. Blanda i purjolök och forma en oval kula, en sk quenelle, med en varm sked och lägg en på varje blini.

Dekorera med räkor, stenbitsrom, citronsaft och ev lite bredbladig persilja.