Ägg- och kikärtsblinier

med avokadodip


  • HEDEGAARD KIKAERTEBLINIS 2Web
Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)

Kommentarer: 0

  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Blinier:

100 g vetemjöl 

50 g kikärtsmjöl

100 g havregryn

50 g fullkornsmjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 msk honung

3 msk rapsolja

2 dl kärnmjölk

2 ekologiska ägg

 

Avokadodip:

2 avokado

2 klyftor vitlök

salt och peppar

1 citron, saft och skal

lite tabascosås och eventuellt 1 msk jordnötsolja

 

Kyckling: 

600 g kyckling, innerfilé

 

Dekoration:

rostade pumpafrön

färska ärtskott

 

Så här gör du:

Blinier:

Blanda de torra ingredienserna och de våta ingredienserna i var sin skål. Häll över de torra ingredienserna i skålen med de våta ingredinserna och rör om tills degen är klar. Värm stekpannan och smält lite smör. Stek blinier i önskad storlek. De ska inte vara för små, använda ca. 2 msk smet till varje blini.

Avokadodip:

Skala avokadon, skär dem i små bitar och mosa med en gaffel i en skål. Tillsätt finhackad vitlök, salt, peppar och citronsaft. Tillsätt eventuellt lite jordnötsolja och ett par droppar tabasco för att smaka till. 

Kyckling:

Stek kycklingfiléerna i stekpanna ca. 10 minuter och krydda med salt och peppar. Servera blinierna med kyckling och dip på toppen. Dekorera tallriken med t.ex rostade pumpafrön och ärtskott.

 

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Det finns inga kommentarer för detta recept.

Kommentera recpetet Ägg- och kikärtsblinier


Namn *


*

Please verify the reCaptcha field

This field is required