Rödspätta med äggkrona


  • HEDEGAARD FISKEFILET 2Web
Författare: Claus Holm

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

4 rödspättor

ströbröd av fullkorn

4 msk skyr eller tjock yoghurt

4 små saltgurkor

1 tomater

2 rödlök i skivor

mjöl

4 skivor rågbröd

4 ekologiska ägg

Så här gör du:

Panera rödspättorna i ströbröd. Värm upp rikligt med smör i en stekpanna och stek i tre minuter på var sida. Lägg en filé på varje tallrik och dekorera med lite skyr på toppen av varje filé. Strö över hackad saltgurka och skivade tomater. 

Skär löken i ringar, inte för tunna. Vänd ringarna i mjöl och stek lite i olja i en panna. Lägg ringarna ovanpå disken och strö över lite grovsalt. Rosta rågbröden i en stekpanna eller i brödrosten. Skär varje bröd i två rektanglar och placera två rektanglar snyggt på varje tallrik. Koka äggen i ca. 5 minuter, gulan ska fortfarande vara lite rinnande. Placera äggen ovanpå fisken som kronan på verket. Gör hål i ägget med en gaffel så att gulan rinner ned lite över ägg.

Snyggt, varmt och gott!