Solrosfrittata


  • HEDEGAARD FRITATA 2Web
Författare: Claus Holm

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

8 ekologiska ägg

2 msk solrosfrön eller pumpakärnor

blandade färska kryddörter

1/2 dl mjölk

smör

50 g ost

4-8 skivor parmaskinka eller liknande

Så här gör du:

Vispa ihop ägg med salt och peppar. Rosta och hacka solrosfrön. Blanda ägg, färska kryddörter, solrosfrön och mjölk. Smöra 6-8 små skålar, och fördela massan i skålarna.  Riv ost och fördela på skålarna. Baka i ugnen i ca. 15-17 minuter vid 180 ℃. Njut den varm direkt i skålarna eller kyl ned den och rulla en skinka runt var och en. Servera som en extra läcker frukost eller varför inte till lunch?