NYHET! Världens roligaste äggask — eggyplay®

den 2 december 2013

Svenska Lantägg har designat en serie färgglada äggförpackningar i formstöpt plast som har fått namnet eggyplay®. Den smarta, fjäderlätta asken kan nämligen användas till både lek och förvaring av mat och annat.

Svenska Lantägg står bakom ett nytt koncept: eggyplay® – äggförpackningen som är designad för både barn och vuxna. 

De nya eggyplay®-askarna är färgglada och drar till sig uppmärksamhet. I butiken ökar varans exponering på butikshyllorna, och i hemmen lyser de färgglada askarna upp och väcker barnens fantasi. Askarna är formade som byggklossar och passar i varandra. Det gör att barnen kan använda dem i sin lek till att bygga stabila, färggranna hus, torn, broar och vägar i alla dess former  endast fantasin sätter gränser.   

Unikt koncept som är både barn- och miljövänligt

Aldrig förr har ägg sålts i askar som är speciellt framtagna för barn. De nya askarna från Svenska Lantägg är genuint barnvänliga. Askarna är CE-godkända och producerade i miljövänlig, formstöpt plast och är avsedda för att användas som leksak. Askarna går att stapla och finns i fyra olika knallfärger. Varje butikskolli innehåller alla fyra färger
av eggyplay®

De nya eggyplay®-askarna är tillverkade av polypropylen och väger mindre än traditionella äggkartonger och tar bara hälften så stor plats när de levereras från fabriken — miljöbelastningen blir på så vis mindre. 

Eggyplay®-askarna säljs i butik med åtta ägg från frigående hönor i varje ask.

Värd att spara  både för barn och vuxna

Barn älskar färgglada leksaker och ägg, som är nyttig mat som passar utmärkt för växande barn. Konceptet med eggyplay®-askarna har tagits fram för att få barn mer intresserade av nyttig mat och ägg. 

Men själva eggyplay®-asken är inte bara en leksak! Vuxna kan också ha glädje av den som förvaring av till exempel ägg i kylskåpet. De miljövänliga askarna kan diskas i diskmaskin och användas om och om igen.  

Den unika eggyplay®-asken är:

  • Svensktillverkad
  • Tvättbar – tål maskindisk upp till 65 °C
  • Återanvändningsbar och stapelbar
  • Hygienisk
  • Återvinningsbar